Шольц заявив, що путін не виграє війну в Україні і не повинен диктувати умови припинення вогню

путін не виграє війну в Україні, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц (СДПН) під час виступу в Давосі, Швейцарія. Він назвав вторгнення росії провалом. Однак путін почне мирні переговори лише тоді, коли зрозуміє, що не може прорвати оборону України, додав канцлер.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

«Він пропустив усі свої стратегічні цілі», – сказав Шольц.

Крім того, «жорстокість російської війни» як ніколи зблизила українську націю, змусивши дві держави наблизитися до НАТО: «Зі Швецією та Фінляндією два близьких друга та партнери хочуть приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Ласкаво просимо!», – сказав Шольц, пише novinky.cz

За його словами, путін недооцінив єдність і силу, з якою на його агресію відреагувала група семи найрозвиненіших економік, так звана G7, НАТО і Європейський Союз.

«путін буде серйозно вести переговори про мир, лише якщо він усвідомить, що не може прорвати оборону України», – сказав Шольц. Він додав, що неприпустимо, щоб президент росії встановлював умови припинення вогню. «Продиктованого миру не буде. Україна цього не прийме, і ми теж”, – наголосив канцлер.

путін хоче повернутися до світового порядку, в якому найсильніші диктують, що правильно, сказав Шольц. «Це спроба повернутися до часів, коли війна була звичайним політичним засобом», – підсумував він.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост