Лавров затвердив смертні вироки іноземним солдатам

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров затвердив смертні вироки, винесені судом самопроголошеної Донецької Народної Республіки (ДНР) трьом іноземним солдатам, які воювали в складі морської піхоти України. 

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

За словами Лаврова, вироки британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру та марокканцю Ібрагіму Садуну є законними. “На даний момент всі судові процеси проводяться за законодавством “ДНР”, тому що злочини, про які йде мова, були скоєні на території “ДНР”, – сказав міністр закордонних справ росії, пише novinky.cz

Однак ДНР міжнародно визнана лише росією і була визнана лише за кілька днів до початку війни. На міжнародному рівні ця територія вважається українською територією, на якій діє українське законодавство. Україна відмовилася від смертної кари у 2000 році.

Суд і вирок Лавров не коментував: «Все інше — лише домисли. Я б не втручався в роботу судової системи ДНР».

З його заяви не випливає, чи буде росія готова вести переговори про їх обмін на полонених росіян.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост