Валерій Залужний – залізний генерал і бог війни. ВІДЕО

Наш нинішній Герой не просто людина, а дійсно Герой у всіх значеннях слова, адже Україна перемагає у війні, передусім завдячуючи професіоналам, які до ведення бойових дій мають талант, є палкими патріотами і понад усе люблять свою державу. І головним із них є командувач Збройними Силами України Валерій Залужний. Хто він? Чому його називають богом війни  та залізним генералом?

• Підпишись на ЗакарпатПост в Інстаграм @zakarpatpost

Валерія Залужного вважають у світі стратегом від Бога. Саме він не дозволив демону-путіну захопити Україну за три дні.

У нього 4 вищі освіти, усі дипломи здобув із відзнакою, у 2014 році отримав меч від королеви Великобританії, володіє декількома іноземними мовами. Цьогоріч Головнокомандувач ЗСУ потрапив до переліку 100 найвпливовіших людей за версією Time.

Відчуваєте різницю між ним та орками, які навіть слово “Москва” не вміють написати без помилок?

Залужний  перший генерал України, який не служив у радянській армії і війну бачить зовсім не так, як його російські, так сказати, колеги, чи б то краще – супротивники… з застарілими поглядами.

Залужний не тремтить перед Зеленським, як тремтять у московії генерали перед путіним, він має свою думку, яку готовий відстоювати до кінця і вище всіх цінностей ставить життя солдатів, до яких ставиться з повагою, а не розглядає їх, як гарматне м’ясо.

В уявленні багатьох людей при згадуванні слів «генерал», «військовий начальник», «командир Збройних сил» в голові випливе нав’язаний ще радянськими стереотипами сивочолий, жорсткий дядько років 70-ти, обвішаний усіма існуючими медалями та орденами, при вигляді якого стає не по собі. Так от: керівник Збройних сил України Валерій Залужний ламає цей стереотип. По-перше, подивіться на його фотографії: часто усміхнений, по-юнацьки жестикулює, робить селфі з військовими в окопах.

Залужному 49 років. Він народився 8 липня 1973 року на Житомирщині у місті Новоград-Волинський у родині військовослужбовців. Дитинство і юність пройшли серед солдатів, тому й не дивно, що професію обрав саме пов’язану із захистом рідної держави. Про кар’єру військового мріяв із раннього дитинства.

Що таке війна бачив на власні очі ще з 2014 року, коли росія напала на український Донбас. Тоді його  відправили на схід заступником командира, у гарячі точки, де точилися одні з найкривавіших боїв. Відтоді Залужний керував майже всіма угрупованнями, які там створювали. Попри те, що у 2017 році Залужний отримав звання генерала, він не поспішав переводитися на штабні посади і продовжував роботу на передовій.

Офіцери описують Залужного дуже відкритим генералом, який розуміє проблеми солдатів та молодших офіцерів і не вважає, що зірки на погонах – привід бути пихатим.

Тим більше, що перед тим, як стати головнокомандувачем Збройних Сил, він пройшов усі службові сходинки військового і знає про службу абсолютно все. Утім про бойовий досвід говорити не любить, є неймовірно скромною людиною.

Чому ж Залужного називають “залізним генералом”. У квітні видання Politico випустило аналітичний матеріал, в якому його назвали “командувачем, який стане легендарною фігурою в історії України”, оскільки успіхи української армії здивували весь світ.

Він одружений, має двох доньок. Старша – військова, служить у Київському гарнізоні, молодша – навчається в Одесі, мріє стати лікарем.

У мирний час любив подорожувати, захоплювався внутрішнім туризмом, йому подобається гуляти пішки.

Валерій Залужний любить соціальні мережі й особливо – Instagram. В одному з інтерв’ю Головнокомандувач ЗС зізнався, що після напруженого робочого дня ненадовго заглядає в Instagram, щоб перезавантажити мізки. І його улюблений контент – котики.

ЗакарпатПост