Людські трагедії в одному сюжеті: новий роман Тані П’янкової «Вік червоних мурах»

Про вихід психологічного роману газеті «Ясно» повідомила її авторка, відома письменниця Таня П’янкова.

За словами письменниці, книга, яка прийшла у цей світ, мала безліч шансів прийти раніше. Так само вона мала сто тисяч шансів ніколи не бути написаною.

«На той момент, коли я почала писати її, то навіть не наважувалась називати це книгою і вперше в житті не вірила, що цей текст коли-небудь буде. В сенсі, не вірила, що допишу, що зможу. Що мені вистачить душевних сил, аби говорити про Голодомор звичайною людською мовою, ротом, яким людина жує м’ясо, п’є вино, цілується, лається, співає…

Мені здавалося, що написати цілісний, а головне – художній текст про Голодомор взагалі нереально. Тому що нереально зв’язати безліч людських трагедій в якийсь один чіткий сюжет… Але книга прийшла у цей світ, а це означає, що я знайшла потрібні слова… Щаслива, замовляйте нарешті)))) Запрошуйте на презентації», – повідомила авторка.

У видавництві Наш Формат кажуть, що «Вік червоних мурах» Тані П’янкової займатиме знакове місце серед найкращих, бо це не вигадані історії про нас. Про нашу історію, боротьбу, кохання, та й життя загалом. Оповідь, що дає ключ до розуміння масштабів злочинів російської влади.

Знаний письменник та поет Василь Кузан одним із перших відгукнувся на вихід книги Тані П’янкової. За його словами, «Вік червоних мурах» – роман про вагу людської комашки, про ціну життя. До мурашок. До сліз. До трему…

«Ця історія сталася не у 33-му, і не лише з Явдохою і Солею, не лише зі Свиридом та іншими… Вона сталася з цілою нацією, з кожним із нас. Вчора вона трапилася зі мною, а завтра повториться з вами – з кожним, хто візьме до рук цю унікальну книгу. І саме відчуваючи свою особисту глибоку травму, я ніколи не зможу забути, як «Голод Мироськовими покришеними зубами вгризається у моє серце… Вигризає, прости Господи…», як він «нас у землю вминає, нівечить, розпластує, ґвалтує, усіх по черзі ґвалтує, та все допитується: «Ну как? Харашо тєбе? А? Харошо! Чєво ж ти нє стонєшь? Стоні давай..!», як «мертвим чужим немовлям випадає із мене душа…», а смерть «витьохкує маминим мертвим ротом…» і як «Бог прибирає мене зі світу не одразу – потроху рубає…», – пише Василь Кузан.

Придбати книгу можна за ціною 240 гривень у Клубна книгарня Наш Формат або замовити на сайті https://bit.ly/3aC4LxP

Бажаємо Тані П’янковій натхнення та нових творчих звершень!

Закарпатпост