Відтепер на кордоні з Латвією росіян просять підписати документ про засудження війни

Таким чином Служба державної безпеки хоче унеможливити подальші ризики, які можуть виникнути через іноземних громадян, які відкрито підтримують російську агресію проти України.

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це пише латвійське видання lsm.

Наразі 62 іноземцям було відмовлено у в’їзді до Латвії на пунктах пропуску. У тому числі 41 громадянин Росії, 14 громадян Білорусі, а також 7 громадян інших країн, які, за даними ВДД, можуть становити загрозу національній безпеці Латвії. 

Для осіб, які мали візу, дійсну для подорожей країнами Шенгенської зони, її анульовано.

Міністерство закордонних справ Латвії (МЗС) отримало ноту Росії щодо ставлення прикордонників до російських громадян, які хочуть потрапити в Латвію. Латвія діє відповідно до власних законів, пояснив міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс («Нова єдність»).

«Протестувати проти того, що ми робимо чи не робимо на нашій національній території, захищаючи нашу безпеку та зменшуючи ризики, безглуздо. Ми продовжуватимемо діяти в інтересах нашої безпеки. Водночас хочу додати, що ми також знаємо випадки, коли на громадян Латвії, які їдуть до Росії чи Білорусі, впливають, їх намагаються завербувати», – сказав Рінкевичс.

Міністр закордонних справ знову закликав громадян Латвії не їздити до Росії та Білорусі, оскільки зараз не найкращий час для туризму. 

ЗакарпатПост