Ужгородській міській бібліотеці – 120 років!

 Зустріч із нагоди річниці провели сьогодні – символічно в Усеукраїнський день бібліотек, повідомляє Ужгородська міська рада.

Щирі вітання від газети «Закарпатські оголошення»!

Директорка комунального закладу «Ужгородська публічна бібліотека» Людмила Ленарт розповіла історію книгозбірні, яка бере початок ще із 1902 року зі створення народної бібліотеки.

У відеопрезентації, що підготували бібліотекарі, розповіли про етапи розвитку закладу, серед яких важливими, зокрема, стали капітальний ремонт за кошти міського бюджету в 2017-2018 роках, впровадження автоматизованої бібліотечної інформаційної системи «Koha» та інші. Пані Людмила наголосила, що, зіштовхнувшись із новими викликами, зараз багато бібліотекарів волонтерять, плетуть маскувальні сітки, спілкуються з переселенцями, для яких тут проводять і мовні курси тощо.

Крім того, нині активно вилучають російські книги, тож працівники книгозбірні очікують у майбутньому на поповнення бібліотечних фондів, радо приймають видання від українських авторів або подарунки з домашніх бібліотек містян.

Заступник міського голови Василь Гомонай привітав працівниць бібліотечної системи Ужгорода з річницею і професійним днем, подякував за роботу в складний для країни час війни, роботу з переселенцями, які знайшли прихисток у нашому місті, й загалом – за популяризацію читання, збагачення культури, за те, що йдуть у ногу з часом.

Начальниця управління в справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра також висловила вітання, побажання мирного неба, затишку в родинах, радості навіть від буднів.

Кращим бібліотекаркам і працівницям книгозбірні вручили грамоти Ужгородської міської ради та управління в справах культури, молоді та спорту.

Закарпатпост