NATO: росія навмисно завдала ударів по цивільній інфраструктурі з метою завдати шкоди мирним жителям

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

NATO_flag “росія навмисно завдала ударів по цивільній інфраструктурі з метою завдати шкоди мирним жителям. Невибіркові та умисні напади на цивільні цілі є воєнним злочином за міжнародними правилами ведення війни. Україна та її громадяни дуже постраждали, але народ і нація України вистояли, і вони надихають усіх.” – наголосив Голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генерал Марк А. Міллі на спільній з Міністром оборони США Ллойдом Дж. Остіним III прес-конференції після засідання Шостої Контактної групи з питань оборони України в рамках зустрічі міністрів оборони держав НАТО 12 жовтня 2022 року в Брюсселі. / “Russia has deliberately struck civilian infrastructure with the purpose of harming civilians. Indiscriminate and deliberate attacks on civilian targets is a war crime in the international rules of war. Ukraine and its citizens have suffered greatly but the people and the nation of Ukraine endure and they are an inspiration to all.” – closing remarks by the Chairman of the Joint Chiefs of Staff General Mark A. Milley The Joint Staff and Secretary of Defense Lloyd J. Austin III at the press-conference after the Sixth Ukraine Defense Contact Group at the Meeting of NATO Ministers of Defence on Oct. 12, 2022 Brussels, Belgium. (English below)

Виступ Голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генерала Марка А. Міллі на спільній з Міністррм оборони США Ллойдом Дж. Остіним III прес-конференції після засідання Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня 2022 р. Брюссель, Бельгія

“Дякую, Міністре Остіне, і дякую вам за ваше непохитне керівництво. Ця контактна група навіть не існувала б без керівництва Міністра Остіна.

І я також хочу подякувати Міністру оборони України Резніков Олексій і особливо також – якого тут немає – Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генералу Валерію Залужному, моєму колезі в Україні, за керівництво українськими військовими в їхніх зусиллях за свою свободу. Я підтримую з ним зв’язок два-три рази на тиждень, генерал Каволлі навіть більше, і, звісно, ​​наші штаби спілкуються щодня.

Я також хочу подякувати всім міністрам оборони і головнокомандувачам сил оборони, які сьогодні були тут на цій зустрічі, представляючи 50 країн. Це неймовірна свідчення про рішучість і міжнародну підтримку свободи України, і я впевнений, що ця група залишатиметься разом стільки, скільки буде потрібно.

Сьогодні, як зазначив Міністр Остін, ця група вшосте зустрілася з високопоставленими представниками кожної з цих країн, і це є свідченням нашого засудження — колективного засудження, міжнародного засудження незаконного вторгнення Росії в Україну.

Ця боротьба не тільки в інтересах України, це в глобальних інтересах, щоб захистити, як зазначив секретар, заснований на правилах міжнародний порядок, і це наша мета, яка була дана нам, військовим у формі, від нашого цивільного керівництва, яке має підтримувати заснований на правилах міжнародний порядок, який було встановлено приблизно 80 років тому після завершення Другої світової війни.

І наша кінцева мета так само зрозуміла — це забезпечити, щоб Україна залишалася вільною, незалежною, суверенною нацією. І шляхи та засоби, якими ми це робимо, – це допомога силам безпеки, летальна та нелетальна допомога, щоб дати Україні можливість боротися за себе.

Україна не просить солдатів з жодної іншої країни. Українці готові боротися за себе. Все, що вони просять, це засоби для цього. І, як сказав президент Байден і багато інших національних лідерів, ми будемо робити настільки, наскільки зможемо, настільки довго, наскільки зможемо, і ми робитимемо настільки, наскільки це потрібно і наскільки довго, наскільки потрібно.

Ця контактна група залишається критично важливою для місії забезпечення України можливостями, необхідними для боротьби за свою країну. І ця війна є війною за вибором — війною за вибором Росії, і Росія платить надзвичайно високу ціну, високу ціну людськими життями, жертвами, зброєю, технікою та економікою. Кожен день цієї війни обходиться Росії все дорожче і російський народ починає це відчувати.

У відповідь Росія вирішила піти на ескалацію, нещодавно мобілізувавши 300 000 призовів на строкову службу. Вони намагалися здійснити незаконну анексію чотирьох областей окупованої України. Вони посилили свою риторику, включивши риторику про ядерну зброю.

І, звичайно, за останні кілька днів Росія посилила свої удари по цивільній інфраструктурі, виробництву електроенергії та дамбам. Росія навмисно завдала ударів по цивільній інфраструктурі з метою завдати шкоди мирним жителям. Цілями стали люди похилого віку, жінки та діти України.

Невибіркові та умисні напади на цивільні цілі є воєнним злочином за міжнародними правилами ведення війни. Україна та її громадяни дуже постраждали, але народ і нація України вистояли, і вони надихають усіх.

Країни, які сьогодні тут зібралися, мають намір допомогти Україні захиститися. Україна продовжує воювати з відвагою та честю. І українські військові постійно прогресують, як ви бачите в їхніх контрнаступах у Донецьку, Харкові, Херсоні, Луганську та інших місцях.

Українські військові воювали надзвичайно добре. І дискусії в цій контактній групі сьогодні стосувалися задоволення поточних потреб України, а також їхньої підтримки в довгостроковій перспективі. Ми зосередилися на протиповітряній обороні, на гарматній артилерії, реактивній артилерії, маневровності, танках, БМП, і БТР; також обговорили навчання та широкий спектр нелетальної підтримки.

Ці системи та пов’язані з ними боєприпаси є критично важливими для України для продовження боротьби. І вони дуже добре використовують цю зброю.”

ЗакарпатПост