Руйнування будівлі на вулиці Мукачівській, 44 в Ужгороді. Що ж сталося

Ужгородська міська рада у соцмережі дала роз’яснення і розповіла про висновок комісії, яка оглянула об’єкт.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Руйнування будівлі на вулиці Мукачівській, 44 в Ужгороді сталося під час ремонтних робіт. Попередньо – під час зняття штукатурки, яке проводили, щоб з’ясувати, у якому стані конструкції, робітники не впоралися із відбійним молотком і порушили несучу здатність середньої стіни, вона й потягнула за собою панелі перекриття, на яких стояли конструкції даху. Про це повідомила начальниця управління ДАБК Ужгородської міської ради Олександра Зотова, яка побувала на місці події.

Ознаки вибуху у будівлі на вулиці Мукачівській, 44 в Ужгороді відсутні – зовнішні стіни вціліли, без відповідних тріщин. Однак ця адміністративна будівля – аварійна, про що свідчать наскрізні діагональні тріщини на зовнішньому фасаді. Вона була зведена із грубими порушеннями щодо вимог будівництва у сейсмічних районах. На фото видно, що перев’язка кладки, її армування відсутні, а це впливає на несучий стан конструкцій. Змонтовані панелі не сейсмічні, належать до панелей покриття і не можуть нести іншого навантаження, окрім снігу. Глибина залягання фундаменту також не відповідає нормативним.

Зі слів представника власника, який також був присутній під час огляду, тут планують розміщувати лише офісні та адміністративні приміщення. Йому роз’яснили також, що об’єкт розташований у промисловій зоні, житлові приміщення тут не можуть бути. Для проведення робіт із демонтажу аварійної будівлі рекомендували зареєструвати повідомлення про початок виконання підготовчих робіт, зробити відповідні висновки.

Наголошувалося, що фахівці Ужгородської міської ради готові надати усі необхідні консультації щодо подальших кроків – щоб не допустити повторення ситуації.

ЗакарпатПост