На Вільшанському водосховищі планують створити заказник

Українська природоохоронна група спільно з Chysto.de  подали клопотання до Закарпатської ОВА про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Берег Закарпатського Моря». Під охорону планують взяти не лише сам берег Вільшанського водосховища, а й галявини з цінною рослинністю, які примикають до території Нацпарку «Синевир», але раніше не входили до його складу.


Як повідомили у пресслужбі ГО «Українська природоохоронна група», йдеться про територію, яку вже протягом двох років прибирають волонтери з різних куточків України, оскільки мета екопікніків від Chysto.de – не просто очистити цю територію від сміття, а й зберегти природу дивовижного куточка Карпат.

«Створення ландшафтного заказника місцевого значення дозволить зберегти тутешню унікальну екосистему. За нашим проектом, у заказник входить не лише берег водосховища, а й безліч дрібних галявин з лучною рослинністю у межах нацпарку «Синевир», які раніше в його склад не входили. На цих галявинах зростає багато рідкісних, червонокнижних видів рослин. І з точки зору біорізноманіття вони надзвичайно важливі», – йдеться у повідомленні Української природоохоронної групи.  

«Надавши охоронний статус цим місцям, удасться створити безшовну природоохоронну зону та умови для свідомого екотуризму. Гості заказника зможуть познайомитися з дивовижною красою цього місця, його історією, рослинним та тваринним світом, поважаючи та не порушуючи їх спокій», – додають природоохоронці.  

ЗакарпатПост