На Закарпатті проживає 350 тисяч вимушених переселенців

За даними мобільних операторів, у регіоні перебуває близько 350 тисяч вимушених переселенців. Кожного, хто цього потребував, забезпечили місцями для тимчасового проживання й необхідною допомогою, однак область працює над створенням більш комфортних умов для них.

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Днями разом із командою заступників взяли участь у панельних дискусіях у межах форуму «Re:Open Zakarpattia 2022».

Наш регіон з перших днів війни став справжньою домівкою для багатьох вимушено переміщених українців. Тож обговорили інтеграцію ВПО в життя краю, роль релокованого бізнесу в цьому процесі, економіку, стратегію розвитку області в умовах воєнного стану й консолідацію зусиль усіх інституцій для перемоги.

За даними мобільних операторів, у регіоні перебуває близько 350 тисяч вимушених переселенців. Кожного, хто цього потребував, забезпечили місцями для тимчасового проживання й необхідною допомогою, однак працюємо над створенням більш комфортних умов для них.

У процесі адаптації ВПО важливим фактором є також працевлаштування. Завдяки в тому числі й релокованому бізнесу, зараз на Закарпатті наявна достатня кількість вакансій для всіх охочих.

Так, у регіон перемістили свої потужності близько 440 підприємств, окрім нових робочих місць, це надходження до бюджетів і підтримка наших громад. Експорт на Закарпатті в умовах воєнного стану зріс на 18% порівняно з минулим роком. Значна частина надходжень – від сектору державної безпеки. Водночас спостерігаємо, що бізнес також збільшив надходження до бюджетів. Ми ж продовжуємо надавати необхідну допомогу підприємствам під час та після релокації.

Системно працюємо над формуванням на Закарпатті міцного тилу для розвитку економіки країни. Наш регіон повинен бути мирним куточком, де вимушені переселенці зможуть проживати в комфортних умовах, забезпечувати свої сім’ї та підтримувати ЗСУ.

ЗакарпатПост