22 години на добу без світла: на Закарпатті графік відключень не відповідає дійсності

Нещодавно голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що якщо в когось немає більше, ніж 8 годин світла, то є зловживанням і радив звертатися на гарячу лінію.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Вчора на вулиці Маркуша в Хусті (від переїзду до Водоканалу, бо перша частина вулиці вимикається з іншими споживачами) практично цілий день не було світла. Навіть не день, а добу. Світло вимикають там щоночі. Взагалі вдень подали світло всього на 2 години… 2 години із 24 у добі!

Чи багато всього можна зробити за цей час? А коли ще й робота людини відбувається у режимі онлайн і залежить від світла та інтернету??? При цьому, точно такі ситуації виникають у деяких районах Ужгорода!

Крім того, виданню ЗакарпатПост відомо про подібне у Тячівському районі, зокрема, мешканці селища Дубове та Калини на офіційній сторінці громади у коментарях під постами про графіки відключень не добирають слів.

Коли немає світла 8 годин, ніхто не нарікає. У державі біда, росія нас бомбить. Це розуміє кожен українець. Однак коли йде явний перебір, це викликає обурення!

При цьому додзвонитися на гарячу лінію Закарпаттяобленерго за номером: 0-800-50-16-20 неможливо. Спочатку йшов виклик, а потім дзвінок просто відбивали.

Урядова лінія:1545 має опції лише щодо роботи з переселенцями та аварійних ситуацій.

Тож куди скаржитися, коли світла немає не те що більше 8 годин, а 22????

Питання, на жаль, залишається відкритим!

І як стало відомо, голова Закарпатської ОВА поспілкувався з керівником НЕК «Укренерго» Володимиром Кудрицьким щодо ситуації із обмеженням електроенергії.

«Таки досягли результату: наш регіон отримає додаткову потужність у МВт. Це світло в оселях та робота інфраструктурних об’єктів. Потужність вже поступово зростає. Майже тиждень б’ємося за додаткові мегавати для Закарпаття. Щодня аналізуємо ситуацію в інших куточках країни, і ні мені, ні краянам незрозуміло, чому цей ліміт не переглядали протягом місяця» – повідомив голова Закарпатської ОВА.

«Питання до ПрАТ «Закарпаттяобленерго», яке має чітко дотримуватися графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій, нікуди не зникли» – наголосив Віктор Микита.

ЗакарпатПост