За ним готові йти у найзапекліший бій: історія талановитого командира Юрія Содоля

Його доля була вирішена наперед ще з юних років — батько і дід були артилеристами. Тому коли настав час вибирати професію, Юрій вступив до Сумського вищого артилерійського командного училища.

замовляй рекламу на сайті zakarpatpost.net 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Кар’єра стрімко розвивалася, і від начальника штабу артилерійської бригади Содоль дослужився до командувача морської піхоти та звання генерал-лейтенант, пише телеграм-канал Правда Геращенко.

Боротися із окупантами Юрій Содоль почав ще задовго до повномасштабного вторгнення. За 2015 рік він був у рідному місті лише 59 діб, решта — в АТО. Содоль пройшов чимало боїв із росіянами, серед них вихід із оточення та Донецький аеропорт.

Протягом свого професійного шляху Содоль неодноразово доводив і собі, і своїм підлеглим, що не кабінетний працівник, а справжній командир. Для наших морпіхів Юрій є тим, за ким вони без вагань підуть у найзапекліший бій.

З початку повномасштабного вторгнення Содоль захищав Україну на різних напрямках, але відзначився генерал-лейтенант у боях за Волноваху. Тоді йому вдалося вивести людей з-під ворожого обстрілу та організувати успішний контрнаступ. Також він один із Захисників Маріуполя.

За видатну мужність та захист нашої країни Юрія Содольа нагороджено орденом “Золота Зірка” та удостоєно звання Герой України.

ЗакарпатПост