“30 людей утримували два кілометри фронту”: Іван Білик кинув роботу закордоном, щоб піти на передову

Наразі захисник — командир відділення у механізованому батальйоні 24 бригади ім. короля Данила. У мирному житті Іван мав невелику фірму та жив між Польщею та Швецією. У 2014 році, покинувши роботу, чоловік вступив до лав ЗСУ.

замовляй рекламу в газету Робота Гроші: 050 222 50 50, вайбер

Захисник воював майже у всіх точках Донецької та Луганської областей. Проте за рік демобілізувався та поїхав за кордон. Знову повернутися на Батьківщину його змусило повномасштабне вторгнення.

Зі своїми побратимами Іван Білик потрапив до Попасної, де кілька місяців йшли складні бої. В одному з боїв Захисника придавило шматком стіни, після чого він кілька місяців провів у шпиталі.

Незабаром він повернувся до побратимів, які були вже на Херсонщині. У цей період якраз продовжувався контрнаступ на Харківщині. Іван згадує, що тоді на позиціях Півдня ворог зосередив величезні сили, очікуючи на наступ.

“Пам’ятаєте період, коли наші ЗМІ говорили, що перший масовий удар буде на Херсонщині? росіяни повірили в це. Тому вони не чекали нас на Харківщині. Ворог почав перекидати війська, а потім такий самий удар був на Херсонщині”, – каже він.

ЗакарпатПост