Донорське серце 38-ми річної закарпатки забилося у грудях водія швидкої

Трансплантація серця тепер і на Закарпатті, за добу було пересаджено чотири органи. Врятовано чотири життя!

Передплатіть газету ПОРАДИ ЗДОРОВ’Я на своїй пошті ❤️ індекс 89266 ❤️ реклама в газеті 067 666 90 90

Про це на своїй сторінці повідомив Oleg Samchuk, гендиректор Першого територіального медичного об’єднання Львова.

«Історична операція відбулася в Мукачевому. Там у Лікарня Святого Мартина пересадили серце. Втілити місцевим лікарям їхню давню мрію – трансплантувати серце – допомогла команда Перше медичне об’єднання Львова. Орган отримав чоловік, який усе життя сам допомагав рятувати інших – водій швидкої.

Донорка – 38-річна жінка, яка померла внаслідок інсульту. Ідею донорства органів вона підтримувала ще за життя. Відтак, після того, як була констатована смерть мозку, лікарі почали готуватися до мультиорганного забору органів.

Допомогти виконати операції колеги із Лікарні Святого Мартина попросили нас. Напередодні увечері наші команди на чолі з Максимом Овечком, Романом Домашичем, Іваном Міськівим та Наталею Матолінець приїхала до Мукачевого. Нирки і печінку було вирішено трансплантувати у Львові, в Лікарні Святого Пантелеймона, де уже чекали реципієнти. А от серце такої відстані не подолало б. Вертоліт через війну не задієш, а автівкою – це щонайменше 4 години в дорозі. Вихід – трансплантувати в Мукачевому!

До операційної лікарі зайшли в десятій вечора, а вже в третій ночі здорове донорське серце забилося у грудях водія швидкої, який пережив кілька інфарктів. На ранок чоловік дихав самостійно. Просто зараз автівкою швидкої його перевозять до Львова.

Пишаюся нашою Командою! Максим Овечко, Роман Домашич, Іван Міськів, Наталя Матолінець і всі, завдяки кому це відбулося.

Окремо хочу відзначити свого колегу – потужного лікаря, керівника Лікарні Святого Мартина Євгена Мешко. Він любить медицину, дуже багато зусиль докладає для розвитку свого медичного закладу і головне – не боїться ставити амбітні цілі! Ми раді допомагати, адже свого часу так само допомогли нам.

Трансплантація має розвиватися! Лікарі і лікарні – співпрацювати! Щоб ще більше людей могло жити!», – написав Олег Самчук.

Закарпатпост