Кинув роботу в ізраїльській компанії і став бойовим медиком 101 бригади ТрО Закарпаття

До повномасшбабного вторгнення, Олексій Любецький працював, займаючись розробкою сфериsmart city та влаштовував гастротури в Закарпатті. Тепер він є бойовим лікарем вогневої підтримки 101 окремої бригади Закарпаття.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

“У перший день масштабної війни я пішов добровольцем у військкомат. Однак я обмежено можу брати участь у військовій службі. Та хотілорся чогось більшого. Тому я вступив до територіальної оборони”, – згадує він.

Виявилося, що Олексій був одним з небагатьох, хто знав, що таке турнікети, і як їх застосувати, тому йому запропонували стати бойовим лікарем. Згодом він тренувався в “білих беретах”, де здобув усі необхідні навички.

Протягом року бойовий лікар побував у багатьох місцях: у Сумах, на Слобожанщині на Донеччині. Тепер виконує бойові місії під Бахмутом. Одне з його головних завдань – евакуація поранених. Це відбувається за протоколами MARCH. Алгоритм дій Олексія залежить від рівня небезпеки: зеленого, жовтого або червоного.

“У моменти, коли це червоний рівень, тобто є пряма загроза для життя та здоров’я самих лікарів, вони не повинні ризикувати. У червоній зоні можна максимум зупинити критичні кровотечі поранених. Ми повинні покладатися на ці алгоритми, але іноді життя вносить власні корективи. Однак є місце для мужності: під час служби я зустрів багатьох бійців, на яких сам рівняюся», – сказав він.

ЗакарпатПост