У Чехії за чотири години зібрали два мільйони крон на РСЗВ для України

Чеська ініціатива “Подарунок для путіна” (Dárek pro Putina) за кілька годин у понеділок зібрала понад мільйони крон на купівлю для України реактивної системи залпового вогню RM-70, що стало найшвидшим збором коштів на допомогу Києву.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Про це повідомляє “Європейська правда“.

“За чотири години з моменту початку збору коштів на “Пржемисль” (ракетну установку RM-70) ви надіслали два мільйони крон. Жоден попередній збір коштів не мав такого масового старту… Щиро дякуємо. Кожна копійка допомагає надерти дупи виродкам-убивцям”, – написали організатори збору у Twitter.

Ініціатива “Подарунок для Путіна” збирає кошти на РСЗВ RM-70 і 365 ракет, аби допомогти Україні підготуватись до весняного наступу. Систему планують охрестити Пржемислом на честь міфічного орача-патріарха – засновника правлячої династії Пржемисловичів.

Залп із 40 ракет із RM-70 уражає площу в три гектари, максимальна дальність стрільби – 20 кілометрів. Система вироблялася для чехословацької армії з 1972 року, за основу взято кузов вантажівки Tatra.

ЗакарпатПост