Запечена баранина по-грецьки в грилі

Виявляється, у вугільному грилі можна не тільки смажити, але ще і запікати. Як це робиться, найкраще показати на грецькому рецепті клефтіко.

передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті 😍 індекс 91145
😍 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

В основі цієї страви з м’яса лежить приготування м’яса під багаттям, який прогорає. А що, як не живий жар від вугілля максимально наблизить нас до цієї технології? М’ясо виходить дуже м’яким і вільно розбирається виделкою без допомоги ножа, рекомендує stravi.com.ua

Інгредієнти

Баранина – 1500 г

Морква – 3 шт

Перець болгарський – 3 шт

Зелень – 1 пуч.

Сіль – 1 ч. л.

Спеції

Часник – 10 зуб.

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 5

Для приготування цієї страви з м’яса використовується будь-який жаростійкий посуд: жаровня або глиняний горщик. На дні горщика створюємо технічну підкладку з овочів. Її завдання – віддати аромат м’яса, їсти її НЕ передбачається. Тому нарізаємо великими шматками і укладаємо на дно посуду:

– морква

– болгарський перець

– часник

– зелень.

Баранину рубаємо великими шматками і закладаємо в посуд. Солимо і заправляємо спеціями за смаком. Посуд з м’ясом встановлюємо в розігрітий гриль, прямо в вугілля. Закриваємо кришку, і заслінками налаштовуємо тепловий режим так, щоб температура в грилі не перевищувала 200 градусів. Далі залишаємо наше м’ясо запікатися до тих пір, поки ця температура не опуститься нижче 80 градусів. Після цього посуд можна виймати з гриля, а м’ясо подавати на стіл.

Закарпатпост