Шольц: «Необхідно, щоб путін зрозумів, що він не досягне успіху в Україні»

Канцлер ФРН Олаф Шольц дав інтерв’ю американському телеканалу CNN.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

BILD вибрав із нього головні тези. ▫️

Мирні переговори про припинення війни в Україні розпочнуться лише після того, як президент росії путін усвідомлює, що він не має шансу виграти.

«На мій погляд, необхідно, щоб путін зрозумів, що з цим вторгненням та його імперіалістичною агресією він не досягне успіху — що він має вивести війська. Це є основою для переговорів», — заявив Шольц.

Захід готовий надати Україні гарантії безпеки, але вони діятимуть лише після того, як війна закінчиться.

«Ми сказали [Україні], що вона може стати членом Євросоюзу. Вони працюють над тим, щоб досягти прогресу за всіма важливими для цього критеріями. Я думаю, вони знають, що ми готові дати певні гарантії безпеки для країни, коли настане мирний час, але поки що він ще не настав», — сказав Шольц.

Українська сторона розглядає можливість мирних переговорів.

«Якщо подивитись на пропозиції українців, то легко зрозуміти, що вони готові до миру. Щось має бути зроблено. Це має зробити путін», – вважає Шольц. При цьому, за його словами, Захід не вирішуватиме за Україну питання щодо врегулювання конфлікту.

Німеччина «з легкістю» пережила відмову від російських енергоносіїв. Дефіциту, який пророкували деякі аналітики, так і не сталося — зараз ФРН уже не залежить від постачання російського газу, нафти та вугілля.

Німеччина налаштована наростити випуск основних видів озброєння та боєприпасів на «постійній основі». ▫️ Європа, як і США, закликає Китай не постачати росії озброєння. Якщо прохання у КНР не почують, то будуть «наслідки», пише BILD.

ЗакарпатПост