Як переселенка з України у Канаді медичну допомогу шукала, але так її й не отримала

Закарпатці звикли нарікати на погану медицину, у всіх бідах світу звинувачуючи бюрократію та місцевих лікарів. Утім за кордоном ситуація може бути не просто не кращою, а у рази гіршою, просто хто не зіштовхувався з цим – не знає.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті – індекс 89266

Своєю життєвою історією у соцмережі поділилася дівчина з Херсону, яка через війну виїхала до Канади. Ангеліна Тонка записала відео, в якому показала свої «ходіння по муках» кабінетами медичних закладів.

Отже, занедужавши, українка вирішила звернутися до фахівців, бо звикла так робити вдома… але що вона отримала?

«Як я в Канаді медицину шукала», – назвала вона своє послання до земляків.

«Хворію я вже тиждень, відчуваю себе, м’яко кажучи, не дуже, тому вирішила усе ж піти до лікаря. Ідемо в  «Walk in Clinic». Але в них місць, на жаль, немає, – розповідає Ангеліна. – Будуть аж через два дні. Але там також не ясно, бо буде сніг… Їдемо в іншу клініку, а саме – у шпиталь. Там забита парковка і немає де залишити машину. Я ж відчуваю себе дуже погано, голова тріщить дихати не можу, але виходу немає. Якось припаркувавшись, шукаємо спеціаліста. Маю надію, що мені випишуть рецепт на антибіотики. Треба взяти талончик та почекати в черзі. Добре. Чекаємо 40 хвилин. Людей у коридорі багато. Але потім виявляється, що це – не та черга, бо в нас немає сімейного лікаря. Нас відправляють у інше місце».

Утім на цьому походи за медичною допомогою для дівчини не закінчилися.

«Ми відправилися у відділення екстреної медицини. Іду коридором підвального приміщення із останніх сил. Сподіваюся, до зустрічі з лікарем усе ж доповзу. Утім… я не одна така, хто чекає на зустріч із медиком. Тут – також чималенька черга. Люди з головним, зубним болем сидять у коридорі і чекають годинами. Я так і не отримала лікування. Нічого! Пішла засмучена і хвора!», – підсумувала українка.

Усе закінчилося тим, що дівчина пішла у аптеку, купила собі якісь ліки і лікувалася ними сама, так і не проконсультувавшись зі спеціалістом.

ЗакарпатПост