Мобільному телефону 50 років. Зараз без нього неможливо уявити життя

3 квітня 1973 року інженер американської корпорації Motorola Мартін Купер зателефонував першому у світі стільниковому телефону працівнику конкуруючої компанії Bell Labs.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Це був сенсаційний прорив, що дав старт новій техніці. З того часу 3 квітня відзначають як День народження мобільного телефону.

За минулі 50 років мобільна телефонія зазнала революційних змін. А самі мобільні телефони із кілограмової трубки перетворилися на легкі, функціональні, високотехнологічні пристрої. І незамінні. Адже з великою ймовірністю ви читаєте цей пост саме зі свого мобільного телефону.

Виробники смартфонів та айфонів продовжують удосконалити свої розробки, пропонуючи користувачам з усього світу нові опції телефонів, якими вже давно можна не лише зателефонувати.

Ось тільки для росії нові чудеса мобільної телефонії виявляться недоступними. При путіні росіянам не потрібен винахід Мартіна Купера. Незабаром їм залишиться задовольнятися лише 150-річною «новинкою» від Олександра Белла: дротовий та з дисковим набором номера.

ЗакарпатПост