За $2500 закарпатці переправляли чоловіків до Угорщини

За процесуального керівництва Ужгородської та Берегівської окружних прокуратур двох жителів смт. Вилок було викрито на організації незаконного переправлення військовозобов‘язаних чоловіків через кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

Наразі чоловікам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Її розмір для одного з підозрюваних складає 161 тис. грн, для іншого – майже 54 тис. грн.

Слідством встановлено, що жителі Берегівщини планували переправити «клієнта» до Угорщини поза межами офіційних пунктів пропуску. Після одержання завдатку за протиправні послуги, поінформували про час і місце початку маршруту та при зустрічі повинні були надати детальнішу інформацію та вказівки щодо подальшого руху.

Організував механізм 30-річний фігурант, залучивши як посередника свого знайомого – 22-річного місцевого жителя. За послугу з незаконного переправлення вони одержали від громадянина 2500 доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу 4 відділу 6 управління Департаменту військової контррозвідки СБУ, Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост