На Закарпатті збирають книжки українською та свічки для деокупованої Харківщини

«Світло для друзів» — так називається кампанія, яку проводить на Закарпатті громадська організація «Щасливі діти». Нещодавно відправляючи гуманітарну допомогу у населені пункти Харківщини, які ЗСУ звільнили від ворога, спитали, що необхідно, окрім надісланого. Як виявилося, у деокупованих містах і селах понад рік відсутнє електропостачання. Через це, за словами представників БФ «Харків з тобою», вкрай необхідні звичайні парафінові свічки та книги українською мовою.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

«Збираємо книги як для дорослих, так і для дітей. Питання літератури українською — принципове. Саме на місцях добре видно, що приніс в нашу країну «руський мір», — пояснює керівниця ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова.

Наразі пункти прийому в Ужгороді наступні:

  • магазин “Книгарня” (вул. Льва Толстого, 4);
  • кав’ярня “Моnа caffee” (просп. Свободи, 45);
  • кав’ярня “Punto G” (пл.Поштова, 4);
  • кав’ярня “Горіціана на крузі” (пл.Дружби народів, 2);
  • кав’ярня “Muffin” (вул.Легоцького, буд.19а, біля входу у “Comfy”).

До акції долучаються й з інших районів. Зокрема, юні відвідувачі Верхньоворітської сільської бібліотеки принесли власні книжки, а сама бібліотека надала розмальовки. За словами завідувачки бібліотеки Надії Приймич, діти із радістю долучилися до акції.

«Мене дуже вразила одна дівчинка. Вона принесла книгу, яку їй подарували на день народження. Однак, вона сказала, що має змогу взяти у бібліотеці будь-яку книгу, а свою хоче подарувати діткам, у яких зруйновані школи та бібліотеки», — зазначила пані Надія.

Ті, хто бажає долучитися з інших населених пунктів, може надсилати на відділення №10 “Нової пошти” на номер 050-616-92-03 (доставка за рахунок відправника), або зв’язатися за цим номером, щоб домовитися про інший спосіб передачі книжок та свічок.

«Світлі люди об’єднуються, щоб дати світло іншим», — кажуть організатори і додають, що збір триває до 1 травня.

Пресслужба ГО «Щасливі діти»

ЗакарпатПост