Закарпатці й вимушені переселенці можуть отримати 25 тисяч гривень, щоб змінити свою професію

Йдеться про спеціальний ваучер від Центру зайнятості на професійну перепідготовку, підвищення кваліфікації та навчання. Загалом на вибір доступні 70 професій і спеціальностей. Ваучер повністю або частково оплачує вартість навчання.

💁🏻‍♀️ Учасники проєкту самостійно обирають заклад освіти та в разі потреби місце проживання на період здобуття нового фаху. Можливим буде й варіант перекваліфікації за індивідуальною формою або шляхом стажування безпосередньо на робочому місці.

🎓 До державної програми підтримки залучені 78 закладів вищої, фахової передвищої та професійної освіти у Закарпатській області.

☝️Нагадаємо, цього року Уряд розширив перелік осіб, які можуть отримати допомогу від Центру зайнятості. Пройти професійне навчання за ваучером тепер можуть:

▪️особи старше 45 років;

▪️звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби) або правоохоронних органів у зв’язку зі скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я;

▪️звільнені з військової служби після участі у проведенні АТО;

▪️внутрішньо переміщені особи;

▪️особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;

▪️люди з інвалідністю;

▪️особи, які отримали поранення чи захворювання внаслідок військової агресії.

Новий фах дозволить стати конкурентоспроможним на ринку праці та знайти омріяну роботу! – повідомляє Закарпатська ОВА.

ЗакарпатПост