Майже 100 закарпатських виробників аграрної продукції подали заявки на участь у грантовій програмі від ФАО

Про наступний етап програми та подальшу підтримку сільськогосподарського сектору області йшлося під час зустрічі заступника голови ОВА Василя Іванча з представниками міжнародної організації.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

🤝 Наша область успішно співпрацює з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН, отримує підтримку партнерів у розвитку агропромислового сектору. Сьогодні Василь Іванчо – заступник голови Закарпатської ОВА під час зустрічі з радником з політики та програм ФАО Михайлом Малковим і регіональною координаторкою Організації на Заході України Ганною Антонюк серед інших питань обговорили реалізацію проєкту «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах». У межах грантової програми, яка спрямована на підтримку виробників аграрної продукції, загалом із чотирьох західних регіонів подали 201 заявку на отримання коштів. Тут варто зауважити, що майже половину з них – 99 – подали саме закарпатські суб’єкти господарювання. Йдеться про бізнес, котрий виробляє або має намір виготовляти продукцію із географічним зазначенням чи зареєстрованим найменуванням походження, зокрема гуцульську овечу й коров’ячу бриндзю, мед і вино. 💬 «Ці заявки пройшли першу стадію відбору, попереду перевірка в юристів, технічних експертів, верифікаційний візит, засідання відбіркового комітету та підписання грантових угод з переможцями. Віримо, що і серед тих, хто отримає кошти, буде найбільше представників Закарпаття, оскільки це позитивно впливатиме на розвиток аграрного потенціалу регіону», — наголосив Василь Іванчо. ☝️Водночас під час зустрічі обговорили й отримання допомоги від ФАО у вигляді насіння та кормів, подальші ініціативи й розширення грантової програми.

ЗакарпатПост