Василь Лазоришинець оглянув Хустську лікарню і обговорив розвиток відділення інтервенційної кардіології

Сьогодні перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький разом із віцепрезидентом Національної академії медичних наук України, директором Інституту серцево-судинних захворювань ім. М.М.Амосова Василем Лазоришинцем відвідали відділення інтервенційної кардіології Хустської районної лікарні ім. О.П.Віцинського.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Поспілкувалися з лікарями, обговорили низку важливих питань, що стосуються подальшого розвитку відділення. «Василь Лазоришинець – добре знаний на всю країну кардіохірург, за плечима якого тисячі врятованих життів, зокрема і дітей. Попри те, що живе і працює він у Києві, не забуває свою малу батьківщину і завжди підтримує своїх колег. Так, після відкриття відділення інтервенційної кардіології у Хустській ЦРЛ у 2018 р. взяв його під свою опіку, сприяє розвитку та підвищенню професійної кваліфікації його фахівців», – зауважив Мирослав Білецький. За його словами, лише за минулий рік тут пролікували понад 1000 закарпатців. Сюди привозять пацієнтів із Хустського, Тячівського, Рахівського, деяких населених пунктів Берегівського та Міжгірського районів. Відділення оснащене передовим обладнанням, а лікарі можуть надавати допомогу не лише при інфарктах, а й при інсультах та інших захворюваннях судин. Зважаючи на потік пацієнтів, є потреба розширити відділення, адже поки тут усього 10 ліжок. Окрім того, самі працівники прагнуть збільшити перелік послуг. Це потребує додаткового фінансування, персоналу, повідомляє Закарпатська ОВА. «Саме про можливості реалізувати цей задум говорили із Василем Лазоришинцем і завідувачем відділення Юрієм Блищаком. Певен, що спільними зусиллями нам вдасться це втілити в життя. Оскільки відділення дуже перспективне, показує чудові результати роботи і має всі можливості для того, щоб рятувати ще більше життів закарпатців», – прокоментував перший заступник голови ОВА.

ЗакарпатПост