З 1 травня скасовується обов’язкове включення водіями денних ходових вогнів

Йдеться про відміну обов’язкового включення денних ходових вогнів за межами населених пунктів.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Так, згідно з пунктом 9.8 Правил дорожнього руху з 1 травня скасують обов’язкове включення водіями денних ходових вогнів, або у разі їх відсутності – ближнього світла фар у денний час доби під час їзди поза населеними пунктами.

У Правилах дорожнього руху України прописано, що включати денні ходові вогні чи ближнє світло фар поза населеними пунктами незалежно від часу доби необхідно лише з 1 жовтня до 1 травня. В іншу пору року цього робити не потрібно.

Тому відсутність включеного ближнього світла чи ходових вогнів у світлий час доби з 1 травня до 1 жовтня не є порушенням, тому водії можуть бути абсолютно спокійними.

Справа в тому, що з 1 жовтня по 1 травня часто спостерігається недостатня видимість, рано темніє і пізно світає, тому включення ходових вогнів допомагає додатково позначити транспортний засіб.

Але, сідаючи в автомобіль, не варто забувати про ремені безпеки. Пасажири мають бути пристебнуті не лише на передніх сидіннях, а й на задніх. Штраф за непристебнутий ремінь становить 510 гривень. Причому заплатити доведеться не лише за водія, а й за кожного пасажира.

ЗакарпатПост