У пам’ять про загиблого Героя 128 бригади активісти очистили Вільшанське водосховище

Новиною поділилася 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

У пам’ять про загиблого розвідника 128 бригади активісти влаштували екопікнік і очистили Вільшанське водосховище

Екоактивісти із громадської організації CHYSTO.DE?! влаштували акцію з прибирання Вільшанського водосховища на Закарпатті, присвячену пам’яті Романа Жука, розвідника 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, котрий загинув у бою на Запоріжжі в травні минулого року.

У акції взяв учать оркестр бригади, який своїм виступом додатково мотивував волонтерів, що виступають за чистоту Карпатської природи. Паралельно з прибиранням озера волонтери плели маскувальні сітки для бригади, захід вдалося провести з користю і для довкілля, і для військових, і для цивільних людей.

Довідково:

Восени 2020-го року Роман Жук, привіз свою дружину Олену на берег Вільшанського водосховища, яке зачарувало їх своєю красою. Але сотні тонн сміття на берегах прикро вразили туристів. Тоді подружжя спробувало врятувати це місце від сміття й надати йому природоохоронний статус. Разом вони провели 11 екопікніків-прибирань. Із початком повномасштабного вторгнення, Роман добровільно пішов на фронт, став розвідником, пілотом дрона.

Екологічною акцією на Вільшанському водосховищі активісти продовжують благородну справу, започатковану Романом Жуком.

ЗакарпатПост