Шахтинський ліс в Ужгороді хочуть модернізувати. Головне, щоб не знищили

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив про плани щодо лісу на Шахті в Ужгороді.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пишіть: zakarpatpost@gmail.com

“Шахтинський ліс в Ужгороді має стати доступним для людей. Це основна мета масштабного проєкту розвитку однієї з найпопулярніших локацій обласного центру, який ініціювала однойменна громадська організація і котрий сьогодні презентували в ОВА.

Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА зауважив, що лісовий масив – заповідна територія, тому важливо зберегти його в такому вигляді, зберегти його ідентичність та філософію.

💬 «Ми повинні зробити все так, щоб це було зручно, щоб межі парку не були порушені. Там є сухостій, який потрібно забрати, але в цілому це здоровий парк, який треба покращити, збільшити тут кількість видів рослин», – наголосив очільник Закарпаття, зауваживши, що до всіх процесів щодо розвитку лісового масиву залучатимуть громадськість та УжНУ, в користуванні якого перебуває ця земельна ділянка.

За його словами, в майбутньому також планують розглянути можливість влаштування доріжок, встановлення поручнів, ліхтарів на сонячних батареях, щоб зробити локацію більш сучасною та привабливішою для місцевих жителів і гостей міста.

🫶 Засновник ГО «Шахтинський Ліс» Ігор Ключевський розповів, що до цього процесу намагатимуться залучити якомога більше мешканців Ужгорода, а також підприємців та представників бізнесу.

💬 «Ми потребуємо насамперед фінансової допомоги для облаштування паркової інфраструктури. Всі охочі можуть долучитися до нашого проєкту “Кавілюємо на Шахті” й підтримати ініціативу донатами, відсканувавши QR-код», – зазначив керівник організації, до складу якої безпосередньо входять мешканці мікрорайону Шахта.

Також він зауважив, що деякі активісти вже самостійно облаштували стіл і лавочки для відпочинку. На локації, зокрема, планують створити й екопатруль, який буде виконувати просвітницьку місію і закликати відвідувачів не смітити.

Своєю чергою проректор з адміністративно-господарської роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Дмитро Сойма підкреслив, що йдеться не про вирізування дерев чи знищення рослинності, а про те, щоб у межах закону зробити паркову зону та поповнити флору новими унікальними видами.

💬 «Хочемо навести лад для мешканців міста, для університету і громади. Це буде великий позитив», – підсумував Дмитро Сойма.

Підтримати ініціативу може кожен охочий. Потрібно просто відсканувати QR-код”, – йдеться у повідомленні Закарпатської ОВа.

Тим часом самі ужгородці поставилися до проєкту з певною недовірою, побоюючись, що цьому дивовижному місцю можуть насправді неабияк нашкодити.

ЗакарпатПост