У Закарпатській обласній лікарні імені Новака помолилися за медиків, військових та Україну

Молебень пройшла у міжконфесійній каплиці, що розташована на території лікарні. Медики молилися у рамках культурно-духовного благодійного заходу, організованого членами Поважної Ради Ордену святого Пантелеймона.

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👍 безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Захід відвідав і голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Після молитви медики зібралися на церемонію вручення нагород. У рамках заходу присутні згадали хвилиною мовчання загиблих захисників України та послухали український Гімн і композиції «Пливе кача» та «Ой у лузі червона калина» зразковий хор студентів «Академії культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради.

«Вдячний кожному з вас за невтомну працю, за те, що лікуєте, рятуєте, допомагаєте, у тому числі і нашим захисникам. Бо саме завдяки нашим воїнам ми сьогодні можемо збиратися, жити у мирному місці і мати незалежну державу. Вітаю всіх номінантів та увесь колектив лікарні і бажаю єдності і успіхів у роботі», — звернувся до медиків голова облради. А відтак — вручив відзнаки обласної ради: почесну грамоту Олегу Голубу, директору Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» Ужгородської міської ради, грамоту отцю Павлу Фіцаю, члену Закарпатської Регіональної ради Ордену Святого Пантелеймона та подяку Світлані Палінчак, головній медичній сестрі Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» Ужгородської міської ради.

Довідково

У 2009 р. Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич започаткував заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Базові номінації, у яких нагородою відзначають медичних працівників: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» та «Взірець служіння суспільству», повідомляє Закарпатська обласна рада.

ЗакарпатПост