Ердоган переміг на виборах президента Туреччини

Після обробки всіх бюлетенів Реджеп Ердоган набрав більшість голосів. Прихильники лідера країни зібралися біля його резиденції у Стамбулі та готові святкувати перемогу.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Діючий президент Туреччини Реджеп Ердоган виграв у другому турі президентських перегонів. Про це повідомляє Фокус з посиланням на агентство Anadolu та на дані Центральної виборчої комісії.

Після обробки 100% бюлетенів він набрав більше голосів у другому турі, ніж його суперник Кемаль Киличдароглу.

“Настав час захищати волю нашого народу над нашими головами до останнього моменту”, — писав Ердоган у Telegram перед підрахунком голосів.

Президент України Володимир Зеленський привітав Ердогана із перемогою на виборах президента Туреччини.

“Вітаю з нагоди перемоги на президентських виборах. Ми розраховуємо на подальше зміцнення стратегічного партнерства на благо наших країн, а також посилення взаємодії для безпеки та стабільності Європи”, — зазначив український лідер.

Ердоган здобув перемогу з перевагою на рівні 4% голосів (52,16% проти 47,84%).

Кількість виборців перевищила 60 мільйонів. У першому турі Ердоган набрав 49,52% голосів, а Киличдароглу — 44,88%. У Туреччині для перемоги на виборах президента у першому турі потрібно було набрати понад 50% голосів.

ЗакарпатПост