На очисних спорудах ужгородського водоканалу запрацював цех механічного зневоднення осаду

Мова йже про господарського-побутові стічні води. Усі пусконалагоджувальні роботи завершили, обладнання запрацювало на повну потужність, повідомляє адміністрація КП «Водоканал міста Ужгорода».

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Устаткування призначене для пришвидшення зневоднення залишкового мулу, який утворюється в результаті роботи очисних споруд. Раніше надлишковий активний мул та сирий осад скидали на мулові карти, що розташовані просто неба. Тепер же установка зневоджує ці відходи автоматизовано, їх більше не потрібно сушити на полях тривалий час. Зневоднений мул відвантажують у машину та вивозять до спеціально відведеного місця.

Високоефективне та економне зневоднення дозволяє скоротити об’єм осаду в 7-12 разів. Комплекс повністю автоматизований, можливе віддалене керування зі смартфону.

Цех механічного зневоднення забезпечить не тільки швидке осушування мулу, але й дозволить уникнути його накопичення, розв’яже низку екологічних проблем, що є дуже важливим для нашого міста. Також це допоможе ліквідувати мулові карти та вивільнити площі під будівництво нових очисних споруд для міста, яких воно потребує.

ЗакарпатПост