Колаборантку із Закарпаття засуджено до 12 років

Мова йде про уродженку міста Хуст, прокремлівську блогерку Тетяну Поп, яка у співпраці з рф та окупаційною адміністрацією організувала інформкампанію з виправдовування війни.

У 2019 році ворожа поплічниця переїхала до Москви, де й розпочала активно просувати у публічному просторі антидержавні проросійські наративи, повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Тетяна Поп добровільно вступила до так званого «міжнародного громадського руху», члени якого активно відвідують тимчасово окуповані території та просувають «русскій мір».

На цій «посаді» колаборантка розпочала публічно поширювати кремлівські гасла на підтримку загарбників і виправдання їхніх злочинів. Для цього створила низку інформаційних платформ.

Фігурантку оголошено у міждержавний розшук. Вона переховується від суду на території рф.

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області зловмисницю визнано винною у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді дванадцяти років позбавлення волі.

Вирок набув законної сили.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост