Викрито на хабарі «служителів закону» — працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода

Тридцять тисяч доларів від підозрюваного у співорганізації наркоугруповання за сприяння уникненню відповідальності.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін.

«Нульова толерантність до корупції — це принцип роботи, а не гасло. Завжди наголошую на цьому прокурорам і правоохоронцям. Говорив про це і під час робочої наради у Закарпатті. Якщо хтось забув, нагадаю: ми всі на війні. Всі без винятку. І якщо хтось думає, що війна далеко, а в тилу можна порушувати закон — жорстоко помиляється. Будемо виявляти та нещадно випалювати всі такі випадки. Ніхто не має права торгувати довірою людей», – наголосив Генпрокурор.

Наразі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру прокурору Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, упродовж 2022 та на початку 2023 років підозрюваний у складі групи прокурорів здійснював процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення членами злочинної організації правопорушень, пов’язаних із обігом наркотиків.

Після повідомлення про підозру співорганізатору наркоугруповання, прокурор разом із співробітником управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР Нацполіції України вирішили запропонувати йому за хабар уникнути кримінальної відповідальності та покарання, пов’язаного з позбавленням волі.

Вони зустрілися з представником підозрюваного в одному з готельних комплексів Закарпаття. Демонструючи йому матеріали кримінального провадження, вони обговорили питання можливої фальсифікації матеріалів експертиз. Також вони обіцяли забезпечити неприбуття свідків в судове засідання і подальше сприяння в ухваленні судом виправдувального вироку. За ці «послуги» він повинен був передати їм обумовлену суму хабара.

У квітні 2023 року прокурор разом з оперативним працівником двома траншами отримали 30 тис доларів США неправомірної вигоди.

Працівник УСР у Закарпатській області ДСР Нацполіції був затриманий раніше – після отримання другого траншу хабара. Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими центрального апарату ДБР за оперативного супроводу СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

фото ілюстративне

ЗакарпатПост