У великих розтратах на будівництві реабілітаційного центру підозрюють посадовця Рахівської міської ради

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури посадовцеві з числа керівництва Рахівської міської ради та директору товариства повідомлено про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Водночас підрядника підозрюють і у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, орган місцевого самоврядування провів процедуру публічної закупівлі робіт із будівництва реабілітаційного центру в м. Рахів. Незважаючи на те, що пропозиція підрядника не відповідала вимогам тендерної документації, замовник не тільки не відхилив її, а й уклав із товариством договір на подальше виконання робіт.

Посадовець достовірно знав про наявні порушення законодавства та вимоги Державної аудиторської служби України щодо розірвання договору, а  також те, що роботи по об’єкту виконані лише частково, з порушеннями та відхиленнями від проєктно-кошторисної документації та недотриманням календарного графіку. Підрядник вніс неправдиві дані до актів виконаних робіт, на підставі яких одержав грошові кошти від замовника.

Унаслідок дій підозрюваних збитки державі склали 2,2 млн грн., повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Особам вже обрали запобіжний захід у вигляді застави, вирішується питання щодо його оскарження стороною обвинувачення. Досудове розслідування здійснює ТУ БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост