10 тисяч доларів за можливість виїхати за кордон: на Закарпатті викрили схему незаконного переправлення чоловіків

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 України).

замовляй рекламу в газетах: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради Здоров’я та отримай рекламу в дописі або сторіс 👇безкоштовно • 050 222 50 50, вайбер

Правоохоронці викрили та припинили черговий механізм незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Відомо, що до його організації причетний ужгородець, який вже потрапляв в поле зору правоохоронців за аналогічну діяльність.

Наразі слідством встановлено, що підозрювані за грошову винагороду обіцяли забезпечити «потрібний результат» медичного обстеження, на підставі якого військовозобов’язаного визнавали непридатним для проходження служби та виключали з обліку. Після отримання фіктивних документів, які засвідчували це, чоловік міг виїжджати за межі України.

Свої послуги ділки оцінили в 10 тисяч доларів США. Раніше від клієнта вони вже встигли отримати частину з цих коштів, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

При черговій зустрічі з військовозобов’язаним, ужгородців викрили та затримали правоохоронці. Найближчим часом їм оберуть запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснює Ужгородське районне управління поліції із залученням оперативників кримінальної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост