Незаконне переправлення військовозобов’язаних до Словаччини – підозрюють жителя Ужгородщини

За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури закарпатцеві повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон військовозобов’язаних чоловіків за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Встановлено, що місцевий житель Ужгородщини знаходив чоловіків, які намагалися уникнути призову на військову службу, та пропонував їм послуги з незаконного переправлення до Словаччини. Добре знаючи прикордонні території, він організовував маршрут гірсько-лісистою місцевістю за 3000 доларів США з особи.

Підозрюваний організовував доставку «клієнта» на околиці с. Домашин, після чого самостійно проводив його до лінії кордону. Приблизна тривалість такої «подорожі» становила 4 години, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Днями протиправну діяльність чоловіка викрили, після чого він намагався переховуватися. У середу, правоохоронці встановили його місцезнаходження та вручили повідомлення про підозру. Найближчим часом закарпатцеві обиратимуть запобіжний захід.

Викриття злочину прокурорами здійснювалося спільно зі слідчими поліції Ужгородщини та оперативниками Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост