Закарпатці, що намагалися переправити військовозобов’язаних до Словаччини, постануть перед судом

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців району за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Слідством здобуто докази того, що жителі Ужгородщини намагалися у протиправний спосіб допомогти двом чоловікам, що підлягають призову на військову службу, покинути територію України. Обвинувачені спланували, що перехід «ухилянтів» до Словаччини відбуватиметься у темну пору доби поза офіційними пунктами пропуску. За це «клієнти» сплатили ділкам 3000 доларів США, отримавши всі необхідні вказівки щодо маршруту.

У березні чоловіків викрили «на гарячому» на околицях Ужгорода. Тоді один із фігурантів навіть стрибнув у водойму і певний час переховувався там, однак уникнути таким чином кримінальної відповідальності не вдалося, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Наразі досудове розслідування, яке здійснював відділ поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції, завершено. Оперативний супровід забезпечували співробітники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Ужгородський міськрайонний суд вже призначив підготовче засідання у вказаному провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост