На Закарпатті судитимуть учасників банківської афери на 50 мільйонів

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи з чотирьох експосадовців банку.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

У залежності від участі у незаконній оборудці їм інкриміновано зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, відмивання майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 209 КК України).

Оцінювача майна обвинувачують у пособництві зловживанню повноваженнями та підробленні документів ( ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 ч. 2 ст. 358 КК України), повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

За даними слідства, упродовж майже 10 років діюче на той час керівництво банку систематично здійснювало фінансові махінації. Одержаний від них прибуток легалізовували шляхом переведення коштів у готівку.

Вони видавали мільйонні кредити, для погашення яких банк приймав заставне майно за завищеною вартістю. Її визначав залучений оцінювач. У виданих ним фіктивних документах ціна на нерухомість перевищувала реальну, іноді – у десятки разів. На підставі такої ж неправдивої оцінки банк набув у власність нерухоме майно за значно завищеною ціною.

Матеріальна шкода від дій учасників протиправної схеми склала майже 50 млн грн. Таким чином було зменшено регулятивний капітал банку та погіршено фінансовий стан установи на цю суму. У зв’язку з цим представник банку заявив цивільний позов про відшкодування вказаних збитків.

У межах кримінального провадження арештовано майно загальною вартістю майже 30 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Організатор  групи – колишній керівник банку та ексначальник відділу оголошені у розшук. Матеріали стосовно них виділені в окреме кримінальне провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост

One thought on “На Закарпатті судитимуть учасників банківської афери на 50 мільйонів

  • 28.06.2023 at 08:36
    Permalink

    Історія довша і цікавіша. Головний закарпатський рейдер та резидент ФСБ В.Гісем захопив коопінвестбанк закарпаття. Сина постав директором, вони накрали грошей у людей, НБУ та інших банків. Сина відправили до Відня і обголосили у розшук. а старий Гісем ніби й не винен! Так само він вчинив із коньячним та багатьма іншими підприємствами області!

Comments are closed.