Скрипалька, стрілкиня ЗСУ Тімеа Фабіан увійшла до «ТОП 100. Впливові люди Закарпаття 2023»

Вийшов журнал «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100 – 2023».

Купуйте-ТОП-100-Впливові-люди-Закарпаття в кіосках преси та за телефоном 050 888 50 50

Командир 128-ї закарпатської бригади Дмитро Лисюк, професор з окопів Федір Шандор, письменник, який доправив до фронту більше сотні автівок Андрій Любка, перший закарпатський капелан Іван Ісайович, скрипалька, яка вимушено взяла в руки автомат Тімея Фабіан, лікарі, які на передовій та в тилу рятують життя, волонтери та благодійники – сьогодні стільки закарпатців працюють на Перемогу України, що не вистачить жодного журналу чи іншого друкованого видання.

Тімеа Фабіан у рейтингу цьогорічного видання «Впливові люди Закарпаття».

Скрипалька Закарпатського народного хору, яка у перші дні після повномасштабного вторгнення Московії на нашу землю стала стрілкинею 68 батальйону 101 бригади ТрО ЗСУ.

Тімеа Фабіан – угорка на три чверті. Її мама, бабуся та дідусь по материнській лінії – корінні угорці, батько – угорець наполовину. Вона – єдина донька у сім’ї, скрипалька у Закарпатському академічному народному хорі, викладачка.

Тімеа вільно володіє угорською, і певно, з початком великої війни могла б почати нове життя за кордоном. Проте зараз вона – у війську.

«Коли почалася війна, у нас були заплановані концерти, але я пішла волонтером на залізничний вокзал зустрічати людей, які в пошуках безпеки масово приїздили на Закарпаття. Я бачила переляканих дітей, вони плакали, налякані дорослі… Я побачила жахіття», – пригадує Тімеа.

Не маючи жодного військового досвіду, не вміючи тримати зброю в руках, ця жінка вирішила стати сильнішою і записалася в територіальну оборону. Після відповідної підготовки її, разом із побратимами, відправили на фронт. Було страшно, було небезпечно, але вона пройшла крізь вогонь і повернулася до рідного Ужгорода. Із захопленням розповідає про свій підрозділ, про хлопців, які всіляко намагалися вберегти жінок, неодноразово рятуючи їм життя.

Для Тімеї природніше тримати в руках скрипку, ніжними пальцями пестити мир, але прокляті кацапи змусили її взяти до рук автомат. Нація, яка має таких жінок – непереможна!

Новий журнал вже можна придбати в кіосках преси.

Читайте, захоплюйтеся, а найголовніше – приєднуйтеся до тих, хто працює задля Перемоги України!

ЗакарпатПост