На кордоні з Румунією закарпатка втратила іномарку, «нашпиговану» цигарками

Їх довелось витягувати з різних тайників в іномарці, демонтувавши задній бампер, колесо, підкрилок, а також знявши в салоні декоративну обшивку та водійське сидіння.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Це сталося на митному посту «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, у неділю (02.07.2023). У поле зоре інспекторів-пошуківців потрапила 35-річна жінка, яка разом зі своїми дітьми виїжджала з України до Угорщини у приватних справах. Для проходження митно-прикордонного контролю водійка впевнено обрала «зелений коридор», продемонструвавши свої чесні наміри перетнути кордон та уникнути ретельної перевірки.

Втім, на підставі можливих ознак приховування товарів у спеціально виготовлених сховищах в автівці, закарпатські митники скерували транспортний засіб у «червоний коридор» для поглибленого огляду, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

В результаті виявлено кілька тайників, з яких вийнято 2100 пачок сигарет без марок акцизного збору. Добре замасковані тютюнові вироби різних торговельних марок, обгорнуті клейкою стрічкою, були заздалегідь приховані у задніх лівому та правому крилах, задньому бампері та по всій довжині бокового порогу.

Коли транспортний засіб практично «розібрали», закарпатка почала виправдовуватися, що дану автівку придбала кілька місяців тому і нічого не знала про наявність в ній «сигаретних тайників».

Відтак, за переміщення товарів через кордон України з приховуванням від митного контролю у спеціально виготовлених сховищах, які попередньо піддавалися розбиранню та монтажу, з метою незаконного перевезення прихованих сигарет для їх комерційного збуту, відносно закарпатки складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Виявлені тютюнові вироби, орієнтовною загальною вартістю майже 70 тис грн, та автомобіль марки «Peugeot» моделі «5008», 2010 р.в., оцінений у 335 тис грн, тимчасово вилучено. Справу скерують до суду.

Водійці загрожує штраф у розмірі 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією разом з іномаркою зі спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення прихованих товарів через митний кордон України.

ЗакарпатПост