Укриття в Ужгороді: хто має відповідати за їх стан і куди скаржитися

Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності Ужгорода несуть персональну відповідальність за доступ до об’єктів укриття під час оголошення сигналу «Повітряна тривога».

дай оголошення/рекламу в газету Закарпатські ОГОлошення 050 222 50 50 • вайбер • 067 666 90 90 • телеграм

На цьому міський голова Ужгорода Богдан Андріїв наголосив сьогодні на нараді із керівниками медичних комунальних закладів, управління освіти, управління у справах культури, молоді та спорту, управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення, департаменту міської інфраструктури, представниками департаменту соціальної політики.

Богдан Андріїв укотре закцентував посадовцям на вільному доступі мешканців міста до укриттів, які знаходяться на балансі медзакладів, закладів освіти, культури тощо. У зв’язку із цим доручив керівникам комунальних закладів та установ ще раз перевірити місця, де люди можуть перебувати під час повітряної тривоги, а також провести додатковий інструктаж із відповідальними особами, які мають чергувати цілодобово і проконтролювати наявність в об’єктах укриття  необхідного обладнання, інвентаря, запасу води тощо.

Присутнім нагадали, що діє розпорядження міського голови від 6 червня 2023 року №320 від «Про забезпечення безперешкодного доступу населення до захисних споруд міста під час оголошення повітряних тривог та утримання їх у належному стані». Відповідно до документа, тривають заходи із перевірки стану укриттів у місті, а також робота із управителями багатоквартирних будинків міста, головами ОСББ та ЖБК.

У міській раді Ужгорода працює колцентр для оперативного реагування на звернення громадян із питань стану об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та пунктів видачі засобів радіаційного та хімічного захисту. Телефонувати за номерами 1567,  (0312)61-32-20 та  (050) 990 5100 можна цілодобово.

ЗакарпатПост