На Закарпатті з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні

На порядку денному – питання транскордонної співпраці, спільні проєкти підтримки родин наших захисників та реалізація інфраструктурних ініціатив.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

«Важлива зустріч з нашими румунськими партнерами на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Ambasada României în Ucraina (Посольство Румунії в Україні) Александру Віктором Мікулою.

Подякував колегам за оптимізацію роботи залізниці й пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні. Це важливий проєкт державного значення, який нам разом вдалося реалізувати.

Також пріоритетною є підтримка дітей, батьки котрих захищають незалежність України на фронті. Сьогодні відправили на відпочинок до Констанци 25 школярів у супроводі дорослих. Дякуємо за цю ініціативу нашим партнерам з організації New Strategy Center.

Домовилися про спільну участь у програмі Румунія – Україна 2021-2027 у межах конкурсів за пріоритетом Social Development across Borders. Це шанс отримати додаткове фінансування з ЄС, зокрема й для реалізації проєкту Закарпатського обласного центру реабілітації військовослужбовців.

Окремо обговорили можливість налагодження співпраці з регіонами Румунії в межах діяльності Палати регіонів Конгрес місцевих та регіональних влад. Незабаром визначимо чіткі дати та програму цієї роботи. Насамкінець подякував нашим румунським партнерам Gratian Florin за системну підтримку й співпрацю, яка допомагає українцям долати наслідки російської військової агресії», – йдеться у дописі Віктора Микити.

ЗакарпатПост