Першу річницю роботи кар’єрного хабу «ВОНА» відзначили в Ужгороді

Проєкт реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні спільно з ГО «Неємія» та за підтримки USAID і має на меті розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або знаходяться в групі ризику.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Особливу увагу у роботі приділяють внутрішньо переміщеним жінкам, аби полегшити їхню інтеграцію в нову громаду, допомогти перекваліфікуватися та стати економічно самостійними.

Назва хабу символічна: «ВОНА» – вільна, окрилена, незалежна, амбітна.

За словами фахівчині із зв’язків з громадськістю, комунікаційної менеджерки «ВОНА хаб» Лесі Бондаренко, за рік у простір за психологічною допомогою та консультаціями кар’єрних радників звернулися близько тисячі жінок. Із них 120 пройшли різноманітні безкоштовні навчання з перекваліфікації, професійні курси, зокрема візажу, масажу, перукарської справи, курси бухгалтерів, маркетингу та SMM, англійської мови, ІТ, освоїли основи започаткування власного бізнесу, навчилися хендмейду. Завдяки залученню грантових коштів трьом жінкам допомогли відкрити власний бізнес. Серед них – переселенка з Бердянська, у якої було власне ательє, але через війну їй довелося починати все із початку.

У зустрічі з нагоди першої річниці взяли участь, привітали керівниць та представниць ВОНА хаб. Ужгород, подякували за роботу в.о. начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з благодійними та гуманітарними організаціями цього управління Юліана Бокоч, директор Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соцзахисту Іван Фленько, виконавча директорка NGO Nehemiah Ukraine  Тетяна Мачабелі, заступниця директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА Наталія Омелянюк, представники центру зайнятості, бізнес-структур, де працевлаштували учасниць хабу, поліції, волонтерського руху тощо.

Поділилися під час зустрічі й історіями успіху – жінки розповідали, як саме їм допомогли фахівці простору, як навчались і розпочали власну справу, повідомляє Ужгородська міська рада.

Також представили вироби, які власноруч змайстрували учасниці хабу після завершення курсів із хендмейду, зокрема миловаріння, шиття, виготовлення дизайнерських корсетів тощо.

ЗакарпатПост