Поліція нагадує закарпатцям правила безпеки під час контакту з шахраями, які представляються співробітниками банку

Правоохоронці наголошують, що для отримання конфіденційних банківських даних громадян зловмисники нерідко телефонують з незнайомих номерів та представляються співробітниками фінансової установи, імітують дзвінки та надсилають повідомлення ніби від справжніх банків.

рекламу, повідомлення, вакансії 👉 замовляйте в газету Закарпатські оголошення: 050 222 50 50, вайбер

Вийшовши таким чином на контакт із співрозмовником, псевдобанкіри переконують громадян у необхідності надання їх персональних даних, використовуючи які в подальшому змінюють паролі до електронного банкінгу та отримують у своє розпорядження всю вашу персональну інформацію разом із заощадженнями.

Запам’ятайте, ким би не представився незнайомий вам співрозмовник, і як би не намагався вас переконати, ніколи не повідомляйте дані своїх банківських карток. Йдеться не тільки про номер рахунку, але і про тризначний CVV-код, термін її дії та одноразові паролі з SMS. Вся ця інформація є конфіденційною і навіть в умовах війни жоден з представників банку не може вимагати у вас назвати її.

У випадку отримання запиту на таку інформацію від незнайомців, терміново повідомте про це на гарячу лінію свого банку та детально опишіть розмову з шахраєм, радить Поліція Закарпатської області

Якщо ж зловмисникам таки вдалося довідатися у вас конфіденційну інформацію та ви зазнали матеріальної шкоди через їх дії, зверніться з повідомленням до поліції.

ЗакарпатПост