У лікарні Святого Мартина вперше провели ендоскопічну корекцію міхурово-сечовідного рефлюксу у дитини

Міхурово-сечовідний рефлюкс  – це патологічний стан, при якому сеча з сечового міхура повертається у верхні сечові шляхи через невідповідний замикальний механізм. Це може призвести до різних ускладнень, таких як рефлюкс-нефропатія, пієлонефрит, інфекції сечової системи та уретерогідронефроз.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

МСР виявляється приблизно у 1-2% дітей і може сприяти розвитку різних ускладнень. Сучасна дитяча хірургія використовує малоінвазивні методи корекції МСР у дітей. Ендоскопічний метод є вигідним завдяки своїй малоінвазивності, швидкій реабілітації та високій ефективності.

Під час операції використовуються ендоскопічно введені моделюючі препарати, такі як поліакриламідний гідрогель, для створення умовного клапану, який запобігає зворотній течії сечі. Ендоскопічна корекція з формуванням гідродинамічної пломби вважається безпечним та ефективним методом лікування МСР та його ускладнень у дітей.

Операцію виконали лікарі-урологи Чеканов Дмитро Юрійович та Стець Владислав Володимирович, повідомляє Мукачівська міська рада.

ЗакарпатПост