Житло в оренду за привабливою ціною: поліція Закарпаття нагадує про популярні пастки шахраїв

Співробітники поліції Закарпаття продовжують активну профілактичну роботу з громадянами. На меті у правоохоронців – убезпечити вас від невиправданих і безальтернативних фінансових втрат.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

Схема зі здачею житла у оренду, як шахрайська пастка, уже давно поширена в Україні.

Проте, дивлячись на вартість пропозиції, нерідко громадяни погоджуються на умови аферистів і, самі того не усвідомлюючи, перераховують їм гроші, взамін не отримуючи ані житла, ані повернення витрат.

Сама афера полягає у тому, аби привернути увагу саме до свого оголошення в інтернеті чи на дошці оголошень у вашому населеному пункті. Здебільшого, для того щоб їх пропозиція точно вам сподобалася, шахраї вказують ціни, які в рази менші від ринкових. У подальшому, уже телефоном, шахраї інформують, що для бронювання помешкання громадянину необхідно тільки сплатити наперед певний відсоток від щомісячного платежу, або ж заздалегідь проплатити за визначений період. Коли ж гроші надходять на їх банківський рахунок, зі зв’язку зловмисники зникають разом із уявним орендованим житлом.

Аби мінімізувати такі неприємні ситуації правоохоронці закликають громадян дотримуватися елементарних правил, з переліком яких пропонуємо вам ознайомитися.

По-перше, перед тим як зателефонувати чи написати орендодавцю, обов’язково перевірте його обліковий запис. Зверніть увагу на дату створення акаунту, наявність інших оголошень та відгуків від колишніх клієнтів.

По-друге, ні в якому разі не перераховуйте жодних грошей, доки не оглянете житло особисто.

Якщо ви раніше уже бачили фото цієї квартири чи будинку, але адреса розташування об’єкту була іншою, довіряти такому орендодавцю не варто.

Також зверніть увагу на риторику у спілкуванні з потенційним орендодавцем: якщо людина спробує чинити на вас тиск – спонукатиме швидше прийняти рішення через «великий попит на цю квартиру від інших клієнтів», а також пропонуватиме надіслати аванс аби забронювати за вами це помешкання, – швидше за все ви маєте справу з шахраєм.

Для того ж, щоб не втрапити на їх гачок, найкраще для пошуку житла обирайте вже перевірені платформи.

Дотримуйтеся цих простих правил та шукайте помешкання безпечно і надійно. Не дайте шахраям жодних шансів ошукати вас нагадує відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

ЗакарпатПост