Закарпатських вчителів чекають на пілотному навчальному курсі у межах оновлення дисципліни «Захист України»

У Міністерстві освіти і науки розпочали роботу над оновленням дисципліни «Захист України».

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Курс розроблений для опанування педагогами основ сучасних технологічних безпекових рішень. На цьому етапі навчання зможуть узяти участь до 1000 педагогів, які надалі навчатимуть цих навичок учнів. Проєкт триватиме з 10 серпня до 10 жовтня 2023 року.

Про це повідомив глава МОН Оксен Лісовий.

▪️Для кого це навчання? У пріоритеті вчителі, що викладають дисципліну «Захист України», але також реєструватися можуть усі охочі педагоги.

▪️Як усе відбуватиметься? Курс складається з двох частин – теоретичної (онлайн-курс) та практичної. Після проходження теоретичного онлайн-блоку учасники складуть іспит та отримають сертифікат. За результатами першого блоку вчителів запросять на 7-денний практичний тренінг. Такі тренінги відбуватимуться  по всій Україні: як в обласних центрах, так і в громадах.

Під час практичного навчання педагоги навчаться керувати дронами, оцінювати погодні умови, орієнтуватися на місцевості, а також дізнаються більше про специфіку роботи з програмним забезпеченням та технікою. Здобудуть базові знання з радіоелектронної боротьби, зв’язку, маскування та кібербезпеки.

Ті, хто успішно завершить навчання, зможуть подати запит на матеріальне забезпечення для уроків — планшети, симулятори, дрони, пульти.

ЗакарпатПост