За підготовку до вбивства депутата місцевої ради затримано сина екснардепа

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру ексдепутату міськради на Вінничині від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», який організував закінчений замах на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

рекламу, повідомлення, вакансії 👉 замовляйте в газету Закарпатські оголошення: 050 222 50 50, вайбер

За даними слідства, підозрюваний діяв в інтересах свого батька – колишнього народного депутата України VII скликання, члена фракції «Партії Регіонів», а сьогодні – депутата однієї з місцевих рад Вінницької області, який обирався від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ». Після повномасштабного вторгнення рф він виїхав з України.

У 2023 році між батьком підозрюваного та місцевим депутатом виник конфлікт з приводу продовження строку дії раніше укладених договорів оренди земельних ділянок, а також позбавлення батька повноважень депутата місцевої ради.

Підозрюваний вирішив «допомогти» батьку у вирішенні його бізнесових питань та організував вбивство цього депутата місцевої ради.

З метою вчинення умисного вбивства він звернувся до двох своїх знайомих. Ті в подальшому мали залучити безпосередніх виконавців злочину та у м. Києві вбити депутата. За це підозрюваний пообіцяв їм заплатити 8500 доларів США.

У ході спецоперації правоохоронці імітували вбивство місцевого депутата, зробили фото, які посередник продемонстрував замовнику.

Правоохоронці затримали організатора після передачі коштів, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Проведено обшуки за місцем проживання та транспортному засобі підозрюваного, а також у можливих співучасників злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також перевіряється причетність його батька до вчинення злочину.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ДБР.

ЗакарпатПост