19-річного хлопця, який збирав на полонині чорниці вкусила гадюка

З початку року це вже десятий випадок укусу змій в Закарпатті.

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

На лінію «103» поступило повідомлення про пацієнта, якого вкусила змія. 19-річний юнак напередодні збирав чорниці високо в горах на полонині Підпула, що на Тячівщині.

Надвечір, під час відпочинку, несподівано відчув різкий біль у верхній частині правої ноги і побачив у траві змію. Намагався одразу викликати «швидку», але зв’язок був відсутній. Разом із товаришем почав спускатися у долину, але не встиг до настання сутінків… І тільки зранку спромігся дістатися до місця, де працювала телефонна мережа, і викликав медиків.

Бригада № 1415 (фельдшерка Яна Пеньора, водій Іван Корсак) постійно тримала телефонний зв’язок із хворим, аж доки не зустрілися на гірській дорозі неподалік села Лопухів. Фельдшер одразу ж провела медичні маніпуляції для стабілізації стану пацієнта.

«Юнак був знесилений, скаржився на біль в місці укусу і набряк лівої руки. Тиск та серцебиття – в нормі, але кров була згущена. В місці укусу – дві глибокі колоті ранки і багрово-синюшна шкіра, – розповідає фельдшерка Яна Пеньора. В таких випадках потрібно негайно звертатися по медичну допомогу, а тут, з моменту інциденту, минуло більше ніж півдоби. Можливо, свою роль зіграв молодий сильний організм, який боровся з отрутою і тому прояви отруєння розвивалися не так стрімко».

Бригада ЕМД доставила потерпілого до найближчого медичного закладу – Тячівської районної лікарні. Зараз юнак знаходиться в реанімаційному відділенні медзакладу під наглядом лікарів, повідомляє 103 Закарпаття.

ЗакарпатПост