На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 мільйони, виділені на відновлення лісів

Встановлено, що у 2022 році підприємство отримало кошти на відновлення лісів – будівництво розсадників цінних порід дерев. Було проведено тендер і визначено переможця – місцеве підприємство, яке мало звести на території лісового господарства розсадник з теплицями.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Однак власник компанії придбав плівкову теплицю за завищеною ціною. При ринковій вартості у 2,2 млн грн він вказав у документах ціну покупки 5,2 млн грн. Далі вкрадені гроші через підставні фірми разом з пособником фігурант перевів на власні рахунки.

Підприємця обвинувачують у привласненні чужого майна в особливо великих розмірах, легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом і підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

Раніше працівники ДБР направили до суду обвинувальний акт щодо керівника лісового господарства. Його обвинувачують у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). За даними слідства, він належно не перевірив придбане обладнання і підписав документи про перерахунок підприємцеві завищених сум.

Закарпатпост